fbpx
  • Αγγλικα
  • Γερμανικα
  • Ελληνικα
Image Alt

Κριτική Επιτροπή 2021

Nicolette Krebitz

Η Νicolette Krebitz γεννήθηκε και μεγάλωσε στο δυτικό Βερολίνο. Σπούδασε κλασικό χορό στο Berliner Ballett Centrum και αποφοίτησε το 1992 από την Σχολή υποκριτικής Fritz Kirchhoff Schauspielschule. Από το 1982 εργάζεται ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1999 γύρισε την πρώτη της ταινία με τον τίτλο «Jeans» και έκτοτε δουλεύει μποροστά και πίσω από την κάμερα.

Επιλεκτική φιλμογραφία ως ηθοποιός

AUSGERECHNET ZOÉ – 1994 – του Markus Imboden

BANDITS – 1997 – της Katja von Garnier

DER TUNNEL – 2001 – του Roland Suzo Richter

UNTER DIR DIE STADT – 2010 – του Christoph Hochhäusler

Φιλμογραφία ως σκηνοθέτης

JEANS – 1999/2000 – σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή

MON CHERIE – 2001 – σενάριο, σκηνοθεσία, κάμερα (99 EURO filmproduction)

DAS HERZ IST EIN DUNKLER WALD – 2006 – σενάριο, σκηνοθεσία – X-FILME

EPIGENETIK – 2007 – σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή

DIE UNVOLLENDETE – 2008 – σενάριο, σκηνοθεσία  – DEUTSCHLAND 09 – Herbstilm

WILD – 2016 – σενάριο, σκηνοθεσία – Heimatilm

https://de.wikipedia.org/wiki/Nicolette_Krebitz

Isona Admetlla

H Isona Admetlla γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και ζει στο Βερολίνο από το 2001. Είναι κοινωνιολόγος, ασχολείται με την πολιτιστική διαχείριση και τον σχεδιασμό διαμόρφωσης κοινού για κινηματογραφικά έργα. Εργάζεται στον κινηματογράφο ως ομιλήτρια σε διαλέξεις και ως σύμβουλος. Κάνει τον Γενικό Συντονισμό στο World Cinema Fund του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αξιολογεί κινηματογραφικά project και συμμετέχει σε πολλά διεθνή προγράμματα χρηματοδότησης ταινιών. Συνεργάζεται τακτικά με διεθνή φεστιβάλ, με ιδρύματα και κινηματογραφικά event που οργανώνουν εργαστήρια και παραδίδουν σεμινάρια και μαθήματα σχετικά με την παραγωγή και την διαμόρφωση κοινού.

 

Knut Elstermann 

O Knut Elstermann γεννήθηκε στο ανατολικό Βερολίνο το 1960. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Λειψία και εργάστηκε αρχικά ως συντάκτης σε διάφορα μέσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Aπό την Πτώση του Τείχους είναι συντάκτης και κριτικός κινηματογράφου κυρίως για το MDR και το RBB (radio eins), είναι σχολιαστής βιβλίων και έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες εκπομπές και features της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ιδιαίτερα για τον ισραηλινό και τον ρώσικο κινηματογράφο και την DEFA (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο της Ανατολικής Γερμανίας με έδρα το Potsdam).